Politiformanden i twitter-slagsmål med menig betjent

Oxfeldt tweet

Claus Oxfeldt i twitter infight med politiassistent Dan Bjerregaard om fordelene ved legalisering af hash.

Efter et opslag på Twitter har Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, mødt kraftig modstand fra en uventet kant. Nemlig fra politiassistent Dan Bjerregaard, som er ansat i Københavns Politi.

Oxfeldts tweetede denne opdatering: “Næsten for naivt, Frank Jensen. Hvem vil tage ansvar for de personer, der efter et forsøg bliver misbrugere? Vil du?”

Opdateringen skete ovenpå en artikel i Politiken, hvor Overborgmester Frank Jensen (Soc.dem) argumenterede for at indlede forsøg med legal cannabis i København.

I artiklen er Oxfeldt citeret for at udtale, at man “ingen steder i verden kan [..] dokumentere, at et forsøg med legalisering har virket positivt.”

Politiassistenten, der før har luftet tanker om fordelene ved en legalisering, ville blandt andet gerne have Politiformanden til at svare på, hvordan man hjælper misbrugere ved at sætte dem i fængsel.

Se hele duellen på twitter her.

Don Oxfeldt og vindmøllerne

Hele Claus Oxfeldt argumentation bygger på den dokumenterbart falske påstand om, at der ikke findes eksempler på, at ophævelsen af forbud har haft positive effekter.

Lad os tage det mest oplagte historiske eksempel, nemlig den amerikansk ophævelse af spiritusforbuddet i 1933.

Her toppede antallet af drab lige før forbuddet blev ophævet, fængslerne i USA var fyldt til randen (antallet af fanger i de føderale fængsler steg i peroiden 1914 til 1932 med 366%, hvilket kan læses i denne rapport) og gangstere som Al Capone, Lucky Luciano og Frank Nitti stortrivedes ved at være villige til at lemlæste og slå deres konkurrenter ihjel.

Hvad skete der efter forbuddets ophævelse? På magisk vis faldt antallet af drab og bandeuvæsnet blev markant mindre, da alkohol producenterne nu kunne løse deres uoverensstemmelser gennem retssystemet. Endvidere faldt mængden af korruption, da producenterne nu ikke længere havde behov for at bestikke statsansatte til at kigge den anden vej.

Kigger man på forholdene i Portugal (der har afkriminaliseret narkotika), bliver Oxfeldt påstand bare så meget mere absurd.

Alt i alt er Claus Oxfeldts påstand om, at ingen positive effekter kan opnås ved legalisering af cirka samme karakter som at påstå, at månen er lavet af ost. Sandhedsværdien er nøjagtig den samme.

Men lad os tage Oxfeldts logik til dens naturlige konklusion: Hvis han ikke mener, at ophævelsen af forbud har været en succes nogen steder i verden, hvorfor forsøger han så ikke at indføre forbud imod alkohol og cigaretter? For eksisterede sådan et forbud, ville man ikke opnå en positiv effekt ved at ophæve dem – hvorfor det derfor må være et gode for samfundet at indføre sådanne forbud.

Men den slags kan Claus Oxfeldt ikke svare på. For han fægter i blinde for et synspunkt, som man hverken kan forsvare med moral eller logik. Det er derfor ærgerligt, at det er typer som Oxfeldt der sidder i toppen af politipyramiden og betjente som Bjerregaard, der sidder i bunden. Byttede man rollerne om, ville vi godt nok få mindre begavede gadebetjente, men politiets ansigt udad til ville få et gigantisk troværdighedsløft.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (47 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +19 (from 21 votes)
Politiformanden i twitter-slagsmål med menig betjent, 9.3 out of 10 based on 47 ratings

Use Facebook to Comment on this Post

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>