Har du lige anskaffet dig en hund, har du sikkert mange spørgsmål vedrørende dens sundhed, både mentalt og fysisk og du er måske allerede gået i gang med at gå til hundetræning med den. En velopdragen hund er nemlig alle pengene værd i det lange løb, hvor I vil trives bedre sammen. Derudover kan det være en god ide at satse stærkt på at holde din hunds tænder sunde og raske, idet man ellers skal stå med dyrlægeregninger på, at de bliver nødt til at hive tænderne ud eller at hunden vil få smerter. Her guider vi til tre gode råd til din hunds tandsundhed. Læs med her.

Giv din hund tyggeben fra Canem

Canem ejes af Wicki Oppendieck og her gør hun meget ud af, at hunden får det rette foder samt får tygge og gnaveben, som holder tænderne sunde. En hund har godt af at tygge i noget, så tænderne “motioneres” og forbliver stærke og sunde. Her kan du købe sunde og glutenfri tyggeben, også ligner hjortegevir. Dermed vil hunden opleve, at den tygger i noget, som den selv kunne have jagtet i naturen og dette giver det bedste motivation for den. Tænderne skal motioneres hele livet og skift gerne lidt for at variere og ikke kede hunden. Den elsker det, når den får et nyt tyggeben, der virker spændende og ikke gnavet i.

Giv næringsrig kost

Når hundens tænder skal forblive sunde og stærke, skal den også have noget næringsrig kost. Her kan også vælge forskelligt hundefoder hos Canem, og det er alt fra hvalpefoder til fuldvoksenfoder. Det kan være en fordel at købe foder til din hunds alder, fordi dens energiniveau er forskelligt og hvorvidt om den er udvokset eller ej i knogler og muskler også har noget at sige.

Giv hunden en professionel tandrens

Der kan sidde mange tandsten i hundens tænder, som jævnligt skal fjernes af en dyrlæge. Få dyrlægen til at lave en tandrens på den og den vil få sundere tænder af dette. Dette skal man gøre jævnligt, så hundens tænder også bliver tjekket for paradentose, huller etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *